Laukaan Puhtaanapito
NaviLeft Yritysesittelymme Palvelumme Ohjeita Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja NaviRight
Isot kuvat
LeftBar
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Jätteiden kuljetus (kerättävät jätteet)

Sekajäte on yleisin jätelaji joka toimitetaan Mustankorkealle ja sieltä jätteenpolttolaitokselle energiahyötykäyttöön. Sekajäteastian tyhjennyksen voi valita 1,2 tai 4 viikon välille. Pidemmän tyhjennysvälin voi saada silloin, jos kuivajätteen määrä on vähäinen. Lupa anotaan Jyväskylän seudun jätelauakunnalta. Yrityksiltä kuivajätettä ajetaan myös puristimista.

Biojätettä ei saa laittaa kuivajätteen sekaan, joten sillä on oma keräysastia. Biojäte viedään Mustankorkean kaatopaikalle biojätteen käsittelyyn. Bioastian tyhjennys kesäaikaan on 1-2 viikkoa, talvella voi olla myös 4 viikkoa. Yleisin väli on kesällä 2 ja talvella 4 viikkoa. Bioastian yhteydessä on vaihtoehtona säkillinen tyhjennys, jolloin astiaan laitetaan iso biohajoavasäkki. Biojätteenkeräilyyn vaihtoehdot löydät ohjeet -sivulta.

Keräyspaperi on sitä mitä postilaatikosta tulee kotiin. Paperi toimitetaan Mustankorkean kaatopaikalla Paperinkeräys Oy:n keräyshalliin eteenpäin vietäväksi uusiokäyttöön.

Pahvi ja kartonki voidaan kerätä samaan astiaan litistettynä. Pahvi ja kartonki viedään Lassila & Tikanojalle edelleen uusiokäyttöön. Yrityksillä on pahvipuristimia.

Pienmetallia kerätään aluekeräyspisteiltä ja taloyhtiöistä ja yrityksistä. Pienmetalli on kooltaan pientä, että se mahtuu keräysastiaan ja myös saadaan kipattua auton kyytiin. Isommat metalliromut voi viedä suoraan esim. Vattipajan metallilavalle. Metalli toimitetaan Stena Recycling Oy:lle kierrätykseen.

Lasi, Kotitalouksien lasijäte on yleensä purkkeja ja pulloja. Lasia kerätään metallin kanssa vuoroviikkoina, lasi viedään Lassila & Tikanojalle edelleen käytettäväksi.

Energia: Energiajätettä kerätään yrityksiltä. Polttojäte viedään Lassila & Tikanojalle, jossa se edelleen lajitellaan ja toimitetaan eteenpäin polttoenergiakäyttöön. Energiajätteellä on joko keräysastia tai puristin.

Muut: Kuljetamme myös tilauksesta asiakkaan puolesta tuhottavaa paperijätettä (ARSILPPU OY) sekä vaarallista jätettä, käytettyä kasviöljyä yms.

Vaihtoehdot keräilyssä

Kimppa-astia on kahden tai useamman talouden yhteinen keräysastia. Kimppa-astia tarvitsee isännän, joka huolehtii astiast ja jolta veloitus suoritetaan, mikäli osakkaat hoitavat sen keskenään.. Helpompi tapa on ilmoittaa kimppa toimistolle, jolloin Puhtaanapito Oy osittaa astiantyhjennyskulut jokaiselle kimppalaiselle suoraan omalle laskulle. Kimpan voi perustaa mille jätteelle tahansa, yleisin kimppa on biojätteestä. Kimppa-astiasta täytyy tehdä kirjallinen ilmoitus Jätelautakunnalle.

Kompostointi eli biojätteen kompostointi on ns. ympäristöteko, josta on myös konkreettista hyötyä. Kompostoinnin tuloksena syntyy multaa, jota voi käyttää puutarhassaan. Samalla säästyy myös rahaa, koska et tarvitse maksullista biokeräilyä. Voit kompostoida ympäri vuoden tai vain kesäajan, ja liittyä talvikaudelle biokeräilyyn. Kompostoinnista täytyy tehdä kirjallinen ilmoitus Jätelautakunnalle.
RightBar
Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja
Laukaan Puhtaanapidon kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi